Over Ons

FSWeekend, het grootste simulator-event ter wereld!

collage FSweekend

Sinds 1998 komen simulatorvliegers en simulatie-cockpitbouwers bijeen om elkaar maar vooral ook het publiek te laten zien wat er allemaal mogelijk is met vliegsimulatie-programma’s. Vele tientallen deelnemers tonen wat de fascinatie is van het vliegen achter je computer. Het Aviodrome in Lelystad zet twee dagen de deuren open voor simulatievliegers uit de hele wereld.

Er staan vertegenwoordigers van hobbyclubs die tonen hoe zeer toegankelijk en met eenvoudige middelen simulatie-vliegen mogelijk gemaakt kan worden. Aan het andere kant van het spectrum staan er op het FSWeekend ook toegewijde specialisten die met volkomen realistisch nagebouwde cockpits je volledig op laten gaan in de wereld van de civiele en militaire vliegerij.

Met welke vliegtuigen wordt er dan gevlogen? Niet alleen met die bekende jachtvliegtuigen uit de spelletjes maar juist ook passagiersvliegtuigen, uit alle tijdperken. Van een klassieke Douglas Dakota tot een hypermoderne Boeing 737. Weten hoe een vliegveld georganiseerd is en hoe vliegtuigen zonder brokken over de banen worden geleid? Ook dat is te zien tijdens het FSWeekend.

Er staan cockpits opgesteld waarin de bezoekers zelf een ‘rondje’ mogen vliegen, waarbij de deskundige begeleiding zorgt voor een fantastische belevenis. ¬†Daarnaast kan men terecht bij de vele verkooppunten van drones, modelbouw en hard- en software.

Aviodrome LelystadWie alle finesses van het (zelf) simulator-vliegen wil meemaken, is van harte welkom op het eerstvolgende FS event!