virtual airlines

KLM VA

Beste piloten,

Op het komende FS Weekend dat op 3 en 4 november a.s. gehouden wordt in de Aviodrome in Lelystad, presenteren wij vol trots een nieuwe stap op weg naar steeds meer natuurgetrouw vliegen: de Pilot Quality Index.

Want voor een correcte vlucht is het niet alleen van belang dat je netjes opstijgt en weer veilig landt. Dat controleren we al op wens van de piloot als die een pilot report indient. Onze validators doen hun best om er voor te zorgen dat alle karakteristieken van de vlucht die we via de samples uit het netwerk kunnen binnen halen geloofwaardig en plausibel zijn. Maar veel fouten zijn via deze eenvoudige samples niet zichtbaar: heb je de sim tijdens de vlucht gepauzeerd of juist in de “versnelling” gezet, heb je een stall gehad, had je net wat te weinig brandstof meegenomen en heb je toen maar “in de lucht”  bijgetankt en, niet onbelangrijk, heb je een mooie zachte landing gemaakt, zonder schade aan het toestel? Allemaal voorbeelden van wat je zou kunnen noemen kwaliteitsaspecten van de vluchtuitvoering.

Om dit soort aspecten te kunnen vaststellen hebben we besloten om voor de liefhebbers van “as real as it gets” gebruik te gaan maken van een zogenaamd ACARS programma. ACARS (staat voor Aircraft Communications And Reporting System) rapporteert op wens van de piloot vluchtdetails na afloop van de vlucht aan ons KLM-VA systeem. Die details gebruiken we om verschillende kwaliteitsaspecten van de vlucht te meten en te waarderen. En daarmee komen we tot de Pilot Quality Index.

Op onze stand tijdens het FS Weekend laten we zien wat de bedoeling is en kun je zelf testen of meedoen aan de Pilot Quality Index ook voor jou iets aan het realisme van het vliegen toevoegt. Na het FS Weekend stellen we dit ACARS programma aan alle KLM-VA piloten beschikbaar.

Daarmee voegen we weer een interessante en spanning-verhogende optie toe aan het keuzepalet dat de KLM-VA haar piloten biedt!

Het KLM-VA Team