special

Luchtscouts Lelystad

Luchtscouts Lelystad is een scoutingvereniging voor jeugd en jongeren met interesse in luchtvaart en techniek. Naast de normale scoutingactiviteiten houden onze scouts zich onder andere bezig met simulatievliegen, aerodynamica, modelbouw, radiotechniek en elektronica. Ook zijn de scouts regelmatig op het vliegveld om echte vliegtuigen te bekijken.

Dit jaar staan wij voor het eerst op het FSweekend en nemen onze Cessna en straaltrainer cockpit mee. Deze simulators zijn gebouwd door vrijwilligers om met relatief eenvoudige middelen kinderen toch het idee te geven in een vliegtuig te zitten. De Cessna is een omsloten geheel waardoor kinderen zich in een echte cockpit wanen. De straaltrainer is een open cockpit waar je in klimt met een trapje, heeft de besturing om de zitting heen en een groot LCD scherm voor de zitting. Ook is deze simulator uit het zicht over een europallet heen gebouwd, waardoor deze makkelijk is te verplaatsen met een palletwagen.

Onze Luchtscouts leren de andere kinderen graag hoe hun flight simulator werkt door ze een circuit om Lelystad te laten vliegen met start en landing. Ook vertellen zij over hun hobby. Onze scouts verwelkomen jullie graag bij onze simulators!