civil flightsim clubs

FSRijnmond

Flightsim Rijnmond

 

‘Flightsim Rijnmond’ deel uitmakend van hcc Zuid Holland is een enthousiaste simclub die op de eerste maandag van elke maand in Capelle ad IJssel bijeenkomt.

De bijeenkomsten staan in het teken Flight Simulator ontwikkelingen kenbaar maken te maken, mensen op weg helpen, demonstraties geven, ervaringen uit te wisselen en vooral gezellig bijpraten.

Piloten die de stap willen zetten om online te vliegen kunnen bij FSRijnmond rekenen op voldoende begeleiding.

 

Deze beproefde formule willen we graag toepassen op het FSWeekend 2018. Met een aantal basissystemen en een laagdrempelige insteek proberen we zoveel mogelijk nieuwe Flightsimmers uit te nodigen om zelf achter de stuurknuppel te kruipen. Interactie is ons vertrekpunt op de beursvloer. We concentreren ons voornamelijk op P3d V4, X-Plane en FlightGear (Mac).

Voor wie meer of minder bekend is met de Flight Simulation staat FSRijnmond klaar voor vragen, tips en adviezen.

Behalve het technische deel van de hobby laten we ook zien hoe fraai met bepaalde aanvullende software het oog gestreeld kan worden. De nieuwste scenery’s vind u op onze PC’s zoals ‘TrueEarth The Netherlands’ van Orbx maar ook diverse andere  regio’s en vliegvelden. Vliegen kan met diverse toestelen van eenvoudige Cessna oplopend naar een geavanceerd toestel zoals een Boeing 737. Uitgestippelde vliegroutes van A naar B middels navigatiesoftware kunnen bij FSRijnmond gevlogen worden. Happy Landings!