civil flightsim clubs

FSG HCC Haaglanden

FSG HCC Haaglanden

Dit jaar willen we met onze demo u in de vakantiestemming brengen.

We hebben gekozen voor vluchten in het Caraïbische gebied.

We vliegen tussen de eilanden Saba, St Eustatius, St Maarten en St Barth.

De vluchten worden gemaakt door de Caraïbische maatschappij Winair met de, door de “Havilland Canada” ontworpen en geproduceerde, Twin Otter.

Dit is een tweemotorige turboprop, dat 14 passagiers kan vervoeren.

Het vliegtuig is oorspronkelijk ontworpen als “bushplane” voor het gebruik in Noord-Canada, maar wordt inmiddels, vanwege de uitstekende vliegeigenschappen, overal in wereld ingezet.

Het vliegtuig is bijzonder geschikt voor het opstijgen en landen op zeer korte banen(zowel verhard als onverhard).

 

Het vliegveld van Saba heeft slechts een baan van 400m, bij het maken van fouten tijdens de start of landing kom je onherroepelijk in zee terecht

Vanwege de vele ongelukken is het vliegveld inmiddels gesloten, alleen enkele vliegmaatschappijen zoals Winair mogen er met gecertificeerde bemanningen en vliegtuigen nog gebruik van maken.

Als je bij St Barth op baan 10 wilt landen moet je zeer steil aanvliegen.

Voor de baan ligt namelijk een heuvel waardoor je, tijdens de landing, vlak over het verkeer op de helling van de heuvel vliegt.

Op deze helling bevindt zich overigens ook nog een rotonde.

Als je deze landing niet goed uitvoert dan is de baan te kort om tijdig tot stilstand te komen en kom je ook in zee terecht.

 

Beide vliegvelden behoren tot de meest gevaarlijke in de wereld, we zullen deze spectaculaire landingen tijdens onze demo voor u uitvoeren.

 

Gedurende onze demo geven we u veel informatie over de vluchten en natuurlijk heeft u gelegenheid tot het stellen van vragen.

 

Wij wensen u veel plezier tijdens onze demonstratie.