cockpitbuilders

F-16AM simulator

Eind 2004, begin 2005 is Raymond Peters begonnen met de eerste aanvang om een F-16 cockpit op werkelijke schaal (1:1) na te bouwen. Na jarenlang te hebben gebouwd is deze geavanceerde cockpit uitgegroeid tot een begrip en heeft een aardige standaard gezet in de cockpit builders wereld.

De F-16AM Simulator zoals deze nu heet, is een constant ‘ongoing project’ waarbij er continue verbeteringen worden doorgevoerd. Daarbij is een zeer groot deel van de unieke software volledig ontworpen door ‘partner in crime’ Danny Faber.

Door een nauwe samenwerking met de Luchtmacht hebben diverse F-16 vliegers (testvliegers & oud-vliegers), hun waardevolle input geleverd die wij gebruiken in onze F-16AM simulator waardoor deze een zeer realistisch beeld geeft van ‘onze’ huidige F-16 (als procedure trainer).

Met deze F-16AM Simulator staan wij met enige regelmaat op verschillende Luchtmacht gerelateerde evenementen. Denk hierbij aan de Luchtmacht dagen, squadron-reünies, fighter pilots call, wervingscampagnes voor de KLu, etc. Ook niet luchtmacht gerelateerde evenementen zoals het flightsimulator weekend in Lelystad worden niet geschuwd. Bij dit laatst genoemde evenement zijn wij reeds vanaf 2006 actieve deelnemers.

Dit jaar hebben wij voor het flightsimulator weekend een iets andere doelgroep gekozen en wel : Techneuten & Cockpitbuilders (en natuurlijk liefhebbers van de F-16).

De cockpit is dit jaar NIET toegankelijk voor publiek, maar is wel van zéér dichtbij te bekijken! Delen van de cockpit en de techniek ‘achter de schermen’ worden apart tentoongesteld en gedemonstreerd waaronder: Constructie, Elektronica, Firmware, (interface) software.

Je kunt niet alleen zien hoe de meters in de cockpit zelf werken maar ook los van de cockpit (dus extern). We zullen laten zien hoe bepaalde meters zijn geconstrueerd (met de laatste technieken), en laten deze synchroon werken met de meters welke in de cockpit zijn ingebouwd. Ook de interface software wordt gedemonstreerd en uitgelegd.

Met de cockpit worden van tijd tot tijd gesimuleerde missies gevlogen door o.a. voormalig F-16 piloot Loek ‘PIPE’ Mulder.