flightsim websites

Dutchfs

Dutchfs

 

Sinds 1997 is Dutchfs de grootste Nederlandse flight simulator gerelateerde website. (www.dutchfs.com).

Wij bieden onze leden en bezoekers tal van handleidingen en downloads, maar het zwaartepunt wordt gevormd door ons forum. Vele duizenden onderwerpen werden al besproken en nog altijd komen er vragen waarop wij een zo goed mogelijk antwoord proberen te geven.

Eens per jaar vaardigt Dutchfs een aantal leden af die op het FSWeekend demonstraties geven, vragen beantwoorden en vooral belangstellenden kennis willen laten maken met het zelf virtueel vliegen.

In ons geval vliegen we met Microsoft Flight Simulator X. U wordt daarbij geassisteerd door enkele vaste medewerkers van Dutchfs.

Microsoft Flight Simulator is zo veelomvattend dat we genoodzaakt zijn keuzes te maken. Er kan gevlogen worden met een breed scala aan toestellen, zowel civiel als militair.

 

Dit jaar laten wij de bezoekers kennismaken met het racen met vliegtuigen zoals dat gebeurde in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Daartoe verbinden we twee pc’s in een netwerk zodat met twee vliegtuigen in één simulatie gevlogen kan worden.

De periode van 1929 tot aan de Tweede Wereldoorlog wordt wel aangeduid als ‘The Golden Age of Aviation’. In Amerika werden sinds 1920 jaarlijks de Nationale Air Races gehouden. Er werd onder meer deelgenomen door de vliegtuigbouwers Laird, Lockheed, Travel Air Company en Wedell. Meest roemruchte deelnemers waren wellicht de Granville Brothers waarvan de ‘Gee Bee’ genaamde vliegtuigen niet alleen een aantal records vestigden maar die na enkele dodelijke ongelukken ook de naam ‘killer machines’ kregen. Er waren races voor verschillende categorieën en er kon gestreden worden om enkele trofeeën zoals de Bendix Trophy en de Thompson Trophy.