civil flightsim clubs

DutchFlightNetwork

Wij vliegen samen online met Microsoft Flight Simulator via een eigen netwerk. Vliegen is prachtig en samen vliegen is nog veel mooier. Prepar3D, Flight Simulator X(ook Steam Edition), Flight Simulator 9 en X-Plane hebben een multiplayer-optie die het mogelijk maakt om samen op internet een tocht door de lucht te maken. Dat maakt het allemaal een stuk gezelliger, zeker als je ook nog over het freeware programma TeamSpeak 3 beschikt en zo met elkaar kunt praten. Wij beschikken over een host programma op onze eigen DFN-server waardoor wij de mogelijkheid hebben om met alle FS versies en X-Plane tegelijk te kunnen vliegen.

Niet alleen piloten zijn welkom bij ons, maar ook mensen die de luchtverkeersleiding (ATC) willen verzorgen. Daarvoor gebruiken we het programma Euroscoop.

Naast het virtueel samenkomen hebben we ook regelmatig real-life meetings waarbij verschillende aspecten van vliegen aan bod komen, zoals een DFN-dag vol met lezingen en demonstraties, deelname aan het FlightSimulator-weekend in het Aviodrome , een spottersdag of zelfs meevliegen in een écht vliegtuig. Dit kan omdat enkele leden van onze vereniging een vliegbrevet hebben.

Wat maakt DFN zo bijzonder? Wij zijn laagdrempelig. Een gezellige sfeer vinden we belangrijk. Beginners en gevorderden zijn welkom. De regels van het vliegen worden soepel en flexibel toegepast. Wij blijven vriendelijk en geduldig. DFN-ers helpen elkaar.

In beginsel zijn er twee (avond-)sessies per week(op woensdag en zondagavond van 20.00 tot 22.00u). Daarnaast worden er incidenteel trainingssessies georganiseerd. Er wordt op zicht gevlogen (VFR) en op instrumenten (IFR). De communicatie via Teamspeak tussen de vliegers en de verkeersleiding verloopt, zoals gebruikelijk in de vliegwereld, in het Engels. De voertaal bij het “chatten” is Nederlands.

Wij bieden allerlei nuttige en leuke informatie (in compacte vorm) via een eigen website www.dutchflightnetwork.nl , die voor een ieder toegankelijk is. Daarom wordt die website ook eenvoudig van opzet gehouden. Er zijn geen kosten verbonden aan het deelnemen aan het DutchFlightNetwork.

Wilt u lid worden?  Dan kan via onze website www.dutchflightnetwork.nl/index.php/nieuw-bij-dfn/lid-worden