Nationaal Flight Simulator weekend in de Aviodome
 op 28 en 29 april 2001  

door Jos Grupping

 Met dank aan Aviodome, AVSIM, Enrico Schiratti, Marcel Deen, Ruud Legdeur, Oscinar, Rob Visser,
Dermot Stapleton, Jan Cuijpers, Roy Chaffin, Ervani, Jos Grupping voor foto's en illustraties.

 


Vrij kort na het vorige evenement in 2000 vond op 28 en 29 april 2001 weer een Flight Simulator weekend plaats in het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol. Nog beter georganiseerd dan het vorige en ook weer beter bezocht. Ruim 2000 bezoekers passeerden dit weekend de kassa om te genieten van de demonstraties en uitleg over vliegsimulatie door de ca. 135 leden van de vele aanwezige vliegsimulatie organisaties, waarvan een aantal uit België en Engeland.

Bestond het bezoek op zaterdag vooral uit personen, die reeds (enige) ervaring hadden met vliegsimulatie, op zondag was het nog drukker, o.a. door gezinnen met kinderen, gelokt door de reportages op de lokale radio en tv. Dat gaf soms wat teleurstelling, toen bleek dat er weinig mogelijkheid was waar de kinderen zelf achter de stuurknuppel konden kruipen om het vliegen op de PC te proberen. Op het platform bij de hangende DC-3 staan wel 2 PC’s, waarop de jeugd kan vliegen met het model van de DC2 "Uiver", maar helaas was er geen begeleiding. Misschien iets voor de volgende keer?

De Aviodome op Schiphol De Aviodome in de Schiphol-scenery van LAGO met de Uiver van Rob Cappers

Een ander puntje van kritiek was het gebrek aan aankleding. Op een enkele na bestonden de stands alleen uit tafels met PC’s, stuurknuppels en soms een stapeltje folders, waardoor ze weinig aantrekkingskracht uitoefenden. De sfeer en aantrekkingskracht zouden positief kunnen worden verbeterd door alle stands te voorzien van een paar posterborden met leuke screenshots en schema’s, zoals vorig jaar zo fraai verzorgd door de NL2000 groep. Daardoor kan ook makkelijker contact ontstaan, met name met leken op het gebied van vliegsimulatie..


Inhoud van dit verslag


Inleiding, de Aviodome

De plek waar al heel lang Flight Simulator bijeenkomsten worden gehouden, het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol, heeft zo zijn voordelen, maar ook een paar nadelen. Enerzijds geeft het als museum, zo midden tussen de historische vliegtuigen, een authentieke sfeer die je nergens anders zult aantreffen. Aan de andere kant betekent het met zo’n groot evenement als het FS weekend een beetje behelpen. Ruimte, verduistering, energie, catering, het is allemaal net "kantje boord". Maar dat wordt hopelijk allemaal anders na de verhuizing naar Lelystad, die is gepland in 2003. Maar of die sfeer dan behouden kan worden?

Jonggeleerd Het hoeft niet ingewikkeld

De organisatoren waren dit keer Raymond Oostergo en Yvonne Russ, stafleden van het Museum Aviodome, Bob Iken van de Dutch Flight Simulator Organisation (DFSO) en Ton André. Dank zij hen, de grote medewerking van de deelnemers en niet te vergeten de vele vrijwilligers van de "Vriendenkring van de Aviodome" onder aanvoering van Menno van de Wetering, is het allemaal weer perfect en in aangename sfeer verlopen. Complimenten aan de gehele organisatie zijn dan ook zeker op hun plaats. En de dank geldt uiteraard ook alle anderen, die aan het succes hebben bijgedragen.

Verscheidenheid

Een bijzonder leuk aspect van dit weekend was de grote verscheidenheid onder de vele groepen, die aan het evenement meededen. Bijna elke groep had wel weer zijn eigen insteek of kenmerk in deze fascinerende hobby van de vliegsimulatie, waardoor ook de veelzijdigheid van onze hobby goed tot uitdrukking kwam.

Vliegen op zicht of op instrumenten, vliegen onder ATC (Air Traffic Control) of zelf controller zijn, vliegen met een militair vliegtuig, vliegen bij een "Virtual Airline"of het organiseren daarvan, scenery- en vliegtuigontwerp, het schrijven van hulpprogramma’s, het geven van instructie of zomaar wat "spelen"met Flight Simulator, het kan allemaal. Als liefhebber of als (bijna) professional, Flight Simulator geeft iedereen een kans, inclusief die op vele sociale contacten. Zie verder bij de beschrijving van de verschillende groepen.

De professional En het alternatief


Niet alleen Microsoft Flight Simulator

Het evenement was ook niet beperkt tot alleen Microsoft Flight Simulator. Weliswaar in bescheiden mate, maar toch kon men ook Falcon 4, FLY! En X-Plane en Precision Simulator (B747-400) tegenkomen. Een goed voorbeeld is ook het programma ENVIRO! (zie verderop), dat onafhankelijk is van de flightsimulator. Alleen de vrijwel complete afwezigheid van Combat Flight Simulator was opvallend. Misschien in de ogen van de echte flightsimmer niet serieus genoeg? Tenslotte was het opvallend dat maar heel weinig vliegers kiezen voor een helikopter, al was er wel bij de Belgische Flight Simulator Club een prachtige helikopter set-up te zien.

Mijn persoonlijke teleurstelling betrof het feit dat Microsoft het niet had aangedurfd (of gewild?) om een preview te geven van de komende versie FS2002, die in het najaar op de planken zal komen. Het Aviodome heeft zo’n leuk filmzaaltje, dat prachtig had kunnen dienen voor een spetterende demo. Jammer, gemiste kans, maar dan hopelijk wel in het najaar?

De Fokker F8 "Duif"

Veel werd goedgemaakt door een documentaire over het bergingsproject van de "Duif", een tweemotorige Fokker F8, vóór de tweede wereldoorlog gevlogen door de KLM. In 1939 werd het toestel verkocht naar Venezuela, waar het kort na aankomst een mislukte noodlanding maakte in het Amazonegebied. In 1999 kwam er een melding binnen bij de Aviodome, waarna een actie werd opgezet om dit unieke vliegtuig, of wat daarvan na 60 jaar over was, te redden.

De Fokker F8 in de vlucht De vindplaats in Venezuela

Die actie eindigde voorlopig in april 2001, net op tijd vóór het FS-weekend, met een tentoonstelling in de Aviodome, waarin de vindplaats van de "Duif" is nagebootst. Het is de bedoeling dat op basis van de (schamele) resten een restauratie zal plaatsvinden. Voor meer informatie: kijk op de website van de Aviodome.

Werkgroep FS van de "Vriendenkring Aviodome"

Het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome zet zich in voor het behouden en exposeren van historische vliegtuigen en objecten uit de Nederlandse luchtvaarthistorie. Het beidt o.a. onderdak aan ’s werelds grootste Fokker-collectie. De Stichting "Vriendenkring Aviodome" steunt activiteiten van het Museum financieel en met de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Daaronder valt o.a. het mede-organiseren van de Flight Simulator evenementen.

De Vriendenkring kent ook een Flight Simulator werkgroep. Deze werkgroep "bouwt" digitale historische vliegtuigen en scenery's. Als eerste is de Fokker F.VIIa uit de Aviodome nagebouwd. Hierbij is uitgebreid vooronderzoek verricht om de eigenschappen zo authentiek na te bootsen. Ook een model van de Fokker F.18 en de DC-2 "Uiver" hebben inmiddels het virtuele licht gezien. Tenslotte is een model gemaakt van het allereerste vliegtuig van Anthony Fokker: de "Spin".

De modellen kunt u downloaden op http://www.aviodrome.nl/, kies Relaties, Vriendenkring en zoek naar "Flight Simulator werkgroep".

De kern van de zaak, de demonstraties door de DFSO

Net als in oktober 2000 werd de basis van het weekend gevormd door de demonstraties door de DFSO (Dutch Flight Simulator Organisation) met behulp van Flight Simulator 2000. En net als vorige keren werd de show op de van hem bekende onnavolgbare. Maar deskundige wijze aan elkaar gepraat door Bob Iken. Dit jaar geen spectaculair nieuw item zoals de NL2000 scenery, maar wel een vooral voor insiders leuke verrassing. Daarover verderop meer.

Volgens een strak protocol werden beide dagen twee demo’s een aantal malen herhaald, met telkenmale een overvol auditorium. De demo’s vonden plaats in de grote zaal, waar door de DFSO een omvangrijk netwerk was ingericht met 20 PC’s, waaronder 12 vlieg-stations, 4 stations voor ATC (Air Traffic Control), 2 stations voor resp. Schiratti Control Center (SCC) en "The Devil" en 2 centrale servers. Daarnaast was een aparte kabelverbinding aangelegd voor communicatie met de ATC via 27 Mc "bakkies". Zowel de ATC als de piloten en vliegtuiggeluiden werden via een centraal geluidssysteem voor alle toeschouwers hoorbaar gemaakt. Met "The Devil" kon de configuratie van een willekeurig vliegtuig centraal worden beïnvloed door b.v. een motor uit te laten vallen.

Het publiek De speaker: Bob Iken

Met behulp van 2 beamers (beschikbaar gesteld door R&R Communicatietechniek) kon het beeld van 2 willekeurige PC’s uit het netwerk worden geprojecteerd. Op één scherm werd dan het radaroverzicht (SCC), vliegveldkaart of routekaart zichtbaar gemaakt, op het andere scherm een van de vele simultaan vliegende toestellen, of op beide schermen een ander vliegtuig of panel.

Met medewerking van 8 piloten en 3 controllers werden afwisselend twee demo’s gepresenteerd, ieder met een aantal gelijktijdige vluchten met ATC-begeleiding. Beide demo’s waren voorzien van een uitgewerkt draaiboek en in de voorafgaande weken door de deelnemers tot in de puntjes geoefend. De toeschouwers kwamen ogen en oren tekort om alles te volgen. Zelfs de ervaren speaker werd meermalen verrast door de snelle ontwikkelingen in de virtuele werkelijkheid van de demo. Het netwerk bleef echter feilloos functioneren en de demo’s van 45 minuten werden perfect op schema afgewerkt. Een staaltje van grote perfectie.

Demo 1: Alaska

Als plaats van handeling voor de eerste, algemene, demo was gekozen voor het vliegveld van Kodiak, Alaska, met gebruik van mesh-terrain scenery van Eddy Denney, aangevuld met de fraaie Kodiak scenery van Dennis Wagonner. Voor de vliegtuigen werd o.a. gebruik gemaakt van de nieuwe "747 Pilot in Command" van Eric Ernst en een bètaversie van de 737-400 van Dream Fleet, met een schitterend nieuw panel, waarvoor speciale toestemming was gekregen van Lou Betti.Ook figureerde een F14 Tomcat, die opsteeg van en landde op een vliegdekschep.

Een goed doordachte en perfect gebrachte demo met vele gelijktijdige activiteiten, die een goed beeld gaf van de mogelijkheden van Flight Simulator 2000. Een aardig detail was de landing van een "kreupele" 737 (op één motor), waarbij de landingsbaan door reddings- voertuigen van een heus schuimtapijt werd voorzien. Aardigheidje van het NL2000-scenery team.

De helicopter-piloot Theo De DC3-piloot


Demo 2: SAR-operatie

De tweede algemene demo door de DFSO betrof de simulatie van een complete SAR (Search and Rescue) operatie. Daarbij werd o.a. een rol gespeeld door een F16 voor een fotoverkenningsvlucht, een Coast Guard reddingshelikopter en een formatie van een drietal Beavers, waarvan twee uitgerust als watervliegtuig. Duidelijk werd dat de multiplayer mode van FS2000 helaas niet altijd probleemloos functioneert. Hierbij werd gebruik gemaakt van de Anchorage 2000 scenery van Ray Poss en Erik Ellis met weer enige toevoegingen van het NL2000 team.

De Special: DC3-presentatie door Roy Chaffin

De grote verrassing was een presentatie door Roy Chaffin, met Bill Rambow en Jan Visser auteurs van een van de fraaiste combinaties van vliegtuig en panel aller tijden voor Flight Simulator: de DC3, resp. R4D (Marine uitvoering). Op humoristische wijze beschreef Roy de totstandkoming van het eerste model, ontworpen naar de R4D van het MAAM (Mid Atlantic Air Museum) in Reading, Pennsylvania. Inmiddels zijn ook een aantal andere modellen in de DC3-uitvoering gemaakt voor de virtual airlines DC3 Airways, Finnish Airlines en TCA (Tradewind Caribbean Airlines).

Roy Chaffin (links), Jan Cocheret (rechts) Jan Visser

Jan Visser, al bekend van de allereerste "bare-metal" DC3-modellen, ontwierp het visuele model, Bill Rambow de graphics van het zeer gedetailleerde panel en Roy Chaffin de programmering van de gauges (meters) en het zeer complete manual. Als speciale attentie aan de Nederlandse flightsimmers presenteerde Roy het nieuwste DC3-model, de PH-DDZ "Doornroosje" van de DDA (Dutch Dakota Association) in de Martinair-kleuren van haar tijd. Met een geheel nieuw bijpassend panel, een schitterende replica van het echte panel in de PH-DDZ.

De echte PH-DDZ "Doornroosje" Het FS2000 model

In zijn presentatie behandelde Roy de functies van vrijwel alle knoppen en "hotspots" op het panel en hamerde op het lezen van het manual. Maar ook voor die lezer van het manual viel er nog genoeg nieuws te leren van de DC3-goeroe. Met beide vliegtuigen (R4D en DDZ) werd een circuit gevlogen in tandem met start en landing op Schiphol. De vliegers Rob de Bakker en Ben van Boom werden na afloop hartelijk bedankt door Roy. Het publiek uitte de waardering voor de prachtige ontwerpen en hun makers door een welverdiend luid en langdurig applaus.

Het nieuwe FS2000 model van "Doornroosje", inclusief panel, is inmiddels ook te downloaden.
B.v. de website van Roy Chaffin: http://www.roychaffin.com/rcs-panels.html
of bij AVSIM: http://ftp.avsim.com/library/sendfile.php?DownloadID=8924

Het echte DC3-panel En het panel in FS2000

De auteurs (ook Jan Visser was aanwezig) ontvingen voor hun werk een prachtige ingelijste foto van de echte "Doornroosje"in vlucht. Tevens werden zij uitgenodigd voor een bezoek aan de echte PH-DDZ in de hangars van de DDA.

Op zaterdag werd symbolisch een CD uitgereikt met de nieuwe PH-DDZ aan Jan Cocheret. Jan is in het dagelijkse leven B757 gezagvoerder en in zijn vrije tijd piloot van de DC2 "Uiver". Tevens is hij medeoprichter van het "Platform voor de Nederlandse Luchtvaart". Het ook beloofde nieuwe model en panel van de Uiver voor FS2000 waren helaas niet op tijd gereed. Het bestaande model van de werkgroep FS van de Aviodome is te downloaden vanaf de website van de Aviodome. Zie hierboven.

Op zondag werd een speciaal exemplaar van de MAAM-CD bij opbod verkocht. Speciaal, omdat de CD was gesigneerd door alle drie de makers: Roy Chaffin, Jan Visser en Bill Rambow. Gelukkige eigenaar werd Jur Meijer, piloot #324 bij de virtuele airline Noble Air. De opbrengst was bestemd voor het familiehuis van de Daniël den Hoed Kliniek te Rotterdam.

Roy Chaffin en Jur Meijer Het cadeau voor Roy en Jan

Naast Roy Chaffin en Jan Visser waren nog vele andere FS-veteranen aanwezig, waarvan een aantal uit het buitenland. Grote namen, zoals: Enrico Schiratti, Miguel Blaufuks (simFlight), Matthijs Kok (LAGO), Johan van Cranenburg, Enno Borgsteede en Marcel Ritzema (TCA), Fred Wansleeben, Jaap Korteweg, Hans Otto, Hans Stoekenbroek, Aidan Williams en François Dumas (AVSIM), Mungo Amyatt Leir (Just Flight) en, Dermot Stapleton (PC Pilot), Fred Goldman (SIMware), Michel Renous (Wilco) e.a.

Mathijs Kok en Miguel Blaufuks De guru's aan het diner

De aanwezige Flightsim-groepen

Onder de aanwezige organisaties was een groot aantal groepen die zich toeleggen op het groepsgewijs vliegen met een vliegsimulatie programma volgens zoveel mogelijk real-world procedures. Daarvoor gebruiken ze een multiplayer mode, een lokaal netwerk en een systeem voor spraakcommunicatie, soms ook een connectie naar het Internet voor downloaden van het werkelijke weer op de plek waar gevlogen wordt. Binnen het netwerk functioneren één of meer leden van de groep als ATC (air traffic controller) en de andere als piloten. Onderling lijken ze vaak veel op elkaar, maar sommige zijn toch net weer even wat anders!

DFSO (Dutch Flight Simulator Organisation)

In het licht van de bovenbesproken demo’s heeft de DFSO eigenlijk geen introductie meer nodig. De DFSO is opgericht in 1996 en bestaat momenteel uit een 20-tal personen, waarvan een aantal optreden als ATC (air traffic controller). Ze heeft een vaste "speelplaats"in Dordrecht met een permanent ingericht netwerk voor ca. 20 PC-werkstations met een centrale LINUX-server. Een aantal van de PC’s wordt als ATC-station gebruikt.

Het DFSO-team Het DFSO-netwerk

Voor spraakcommunicatie tussen ATC en de piloten worden 27 Mc "bakkies"gebruikt over een vaste kabelverbinding, zodat geen antenne meer nodig is. Als Flight Simulator is gekozen voor FS2000, ondanks dat de multiplayer mode met add-on vliegtuigen vaak niet geheel correct functioneert. Verder wordt o.a. gebruik gemaakt van SCC (Schiratti Control Center, Squawkbox en het DEVIL programma van Claude Hanssens, waarmee bij een willekeurig vliegtuig malfuncties kunnen worden opgewekt.

Er wordt naar gestreefd minstens éénmaal per 2 weken een vliegsessie te houden, bij toerbeurt voorbereid door één van de leden. Met zoveel mogelijk "echte" procedures, vliegkaarten en vliegplannen. En natuurlijk met "real-weather", gedownload van het Internet. Alhoewel de DFSO in principe een besloten club is, worden ook demonstraties voor publiek verzorgd, zoals deze en voorgaande keren in de Aviodome. Zie verder op http://www.dfso.nl.

FSGG (Flight Simulator Gebruikers Groep)

De FSGG (Flight Simulator Gebruikers Groep) maakt deel uit van de grote landelijke HCC (Hobby Computer Club) en heeft, een jaar na oprichting, reeds 1200 (betalende) leden. Het is ongetwijfeld de grootste FS-vereniging van Nederland, misschien wel van Europa. Het eerste doel is: instructie en ondersteuning van de beginnende vliegsimulatie gebruiker en dan niet alleen die van MicroSoft Flight Simulator, maar alle mogelijke pakketten, zoals FLY!, X-Plane, Falcon 4, Precision Simulator, Combat FS, enz., enz.

Een belangrijke plaats wordt ingenomen door de uitgebreide en goed bezochte Nederlands-talige homepage (http://www.fsgg.net). Daarop is o.a. een levendig FS-Forum te vinden, een helpdesk, een tweedehands FS-winkel, een nieuws-rubriek, instructie- handleidingen, informatie over cockpitbouw, veel uitleg over FS-zaken die "hot" zijn.

De FSGG-Toren Air Traffic Control

Elke tweede zaterdag van de maand wordt voor eenieder (lid of geen lid) een FS-Instuif gehouden in Gouda. Verder is de FSGG vaak aanwezig op grote evenementen, zoals deze in de Aviodome en de HCC-dagen in Utrecht. Op zaterdag 15 september 2001 wordt een open dag georganiseerd in het "Vliegend Museum" op vliegveld Seppe. Waarschijnlijk zal de FSGG met ingang van volgend jaar de organisatie van het FS-weekend overnemen van de DFSO.

Tijdens het FS-weekend presenteerde de FSGG zich als een "Vliegende Helpdesk". Diverse FS-pakketten werden werkend getoond en vragen (van vooral de beginnende FS-enthousiasteling) werden graag beantwoord. Naast de bovengenoemde flightsimulators kon men vragen kwijt over NavBox, Squawkbox/ProControler, hard- en software installatie, netwerk-perikelen en cockpitbouw.

Flight Simulator Club Midden Nederland (Hilversum):

De FSC Midden Nederland is opgericht in voorjaar 1998 en bestaat momenteel uit een vaste groep van ca. 12 piloten die maandelijks samenkomen in buurthuis "De Hilt" in Eemnes. Samen vliegen ze met FS2000 in een netwerk. Eén persoon functioneert als verkeersleider (air traffic controller, ATC). Met behulp van het programma Schiratti Control Center kunnen alle vliegbewegingen worden gevolgd en gecoördineerd. Het SCC-scherm wordt m.b.v. een beamer ook op een groot scherm weergegeven, zodat de piloten elkaars positie kunnen zien. Iedere piloot beschikt ook over een 27 Mc "bakkie", verbonden via een aparte kabel, voor spraakcommunicatie met de verkeersleiding.

De FSC Midden Nederland Piloot bij de FSC-MN

Gevlogen wordt volgens goed voorbereide vluchtplannen, met gebruik van Jeppesen kaarten en standaard procedures (SIDs, STARs), zoals in de echte vliegwereld. Eén van de vliegers vloog op het FS-weekend met de "glass cockpit" van het Project Magenta en had daarover een lange en indringende discussie met Enrico Schiratti, een van de ontwikkelaars.

De maandelijkse sessies zijn besloten, maar belangstellenden zijn op afspraak welkom. De club kan nog wel enkele vliegers en vooral verkeersleiders gebruiken. Voor de demo op het FS-weekend was gekozen om de opstelling zo goed mogelijk toegankelijk te maken voor een optimale interactie met de bezoekers.

Team AiRKZ - Beverwijk

Team AiRKZ is eveneens een lokale groep van ca. 12 flightsim piloten, die al enige jaren regelmatig bijeenkomen in Beverwijk. De set-up is globaal vergelijkbaar met die van de DFSO of van de FSC Midden Nederland, met een lokaal TCP/IP netwerk en een 27Mc netwerk voor spraak, alhoewel vooralsnog gevlogen wordt met FS98. Voor ATC wordt gebruik gemaakt van CH-Radar en Procontroller. Daarnaast wordt Squawkbox gebruikt en FSNavigator.

De AiRKZ uit Beverwijk

Bij de demo op het FS-weekend werd o.a. een preview gegeven van de nieuwe KLM 747-400 van het Project OpenSkyl. Ook de AiRKZ kan nog wel enige enthousiaste nieuwe leden gebruiken.

Flight Simulator Groep "Fly United"

Fly United is een nieuwe (november 2000) lokale flightsim-club met thuisbasis Veldhoven, die 12 leden kent en eens per maand vliegt in het Novotel Eindhoven, tevens sponsor. FU vliegt met FS98 in een door de firma Aragorn gesponsord 100 Mc netwerk met CH-Radar voor de ATC en het programma Roger Wilco voor de spraakcommunicatie tussen ATC en piloten.

Fly United! uit Veldhoven

Op het FS-weekend werd met 4 van de leden een demonstratie gegeven van een FS-opstelling met behulp van het programma Wideview. Hiermee werden 4 monitoren aangestuurd, waarvan één voor het frontview, twee voor de sideviews en een aparte scherm voor het panel. Dat is pas "real flying". Wel zijn daarvoor 4 PC’s nodig, maar alleen de hoofd-PC daarvan hoeft snel te zijn.

Flight Simulator Club Belgium

De FSCB werd opgericht door Guido Naessens in februari 1991 en bestaat dus al meer dan 10 jaar! Inmiddels zijn er ongeveer 350 leden, verspreid over heel België en een tiental in Nederland. Op 3 plaatsen (Zuienkerke, Sint Niklaas, Vilvoorde) worden regelmatig lokale bijeenkomsten gehouden. Daarnaast heeft de FSCB nog andere activiteiten zoals het geven van demo’s op beursen en het verzorgen van FS-lessen. FS98 en FS2000 zijn de meest gebruikte flightsim programma’s.

Maandelijks ontvangen de leden een tijdschrift en tweemaal per jaar een CD met de tijdschriften van de voorafgaande 6 maanden, foto’s en veel flightsim freeware. Verder is er een zeer actieve groep, die zich specialiseert in cockpitbouw. Momenteel lopen er 4 projecten: een DC3, een C130, een A320 en een C119. Zie voor nadere informatie de website: http://www.fscb.be/

Het throtttle-control De helicopter-trainer

Omdat het door de afstand moeilijk was een netwerk met PC’s mee te nemen en er toch al een aantal groepen waren, die vliegen in een netwerk zouden demonstreren, was gekomen voor het thema "cockpitbouw". Zo werd de zelf ontwikkelde keyboard-interface gedemonstreerd, waarmee toetsaanslagen kunnen worden gesimuleerd en een I/O –kaart (Velleman) voor communicatie via de printerpoort, beide met bijbehorende software. Op de stand werden verder de bovengenoemde projecten geshowd en de helitrainer, compleet met stoel, collectief en anti-torque, bijna echt!

Maritime Patrol Group (MARPAT)

Een team van gespecialiseerde vliegers van de Marine Luchtvaart Dienst. De MARPAT vertoonde demo’s van het vliegen met militaire en marine (MLD) vliegtuigen.
E-mail: h.verboog@hccnet.nl

Lowland Display Tigers

"Last but not least" het Lowland Display Tiger team. Dit vliegt met de F16-simulatie Falcon 4 (of met MS-Combat Flight Simulator) en had voor de gelegenheid de "Schiphol Raid"ingestudeerd. Het team bestond uit 5 piloten, die de F16’s bemanden en een tweekoppige bemanning voor de nieuwe AWACS, die hier zijn luchtdoop zou krijgen. Helaas ging dit laatste niet door, omdat het panel niet op tijd gereed was, maar het model kon wel worden bewonderd.

Tigers-skin Tigers-Awacs

De F16’s waren voor deze demo uitgerust met een speciale "Tiger Skin". Afwisselend werd een aantal verschillende demo’s en missies gevlogen, zoals een Instrument Landing, een Formatie Landing, een Formatie Attack en een Air-Refuel. Duidelijk werd dat hiervoor toch weer geheel andere behendigheden nodig zijn dan voor het vliegen van een IFR-vlucht Amsterdam-Boston of een VFR-vlucht naar Ameland met een Cessna. Voor meer informatie zie: http://www.lastresort.nu/tigerassos_index.htm


Air Traffic Controllers

Dutch VACC

Dutch VACC had een van de beter ingerichte stands. Het is de Nederlandse partner van SATCO, de wereldwijde virtuele ATC organisatie, waarbij momenteel 40.000 (!) leden aangesloten zijn, piloten en/of controllers. Flight simulator piloten kunnen via SATCO op het Internet on-line, real-time vluchtbegeleiding krijgenzoveel mogelijk conform "de werkelijkheid". Voor zo’n vlucht moet daarom een vluchtplan worden aangeleverd, gemaakt met een planner, die naar SB (Squawkbox) formaat kan omzetten, zoals FSNavigator of het pakket "Ultimate Airlines".

Dutch VACC is verantwoordelijk voor een gebied, dat overeenkomt met dat van de echte LVLN (Luchtverkeersleiding Nederland) en kent momenteel ca. 130 leden: piloten en controllers. Om controller te zijn moet men lid zijn, als piloot niet, al moet men dan wel een PID (Piloot ID) aanvragen. Begeleiding gebeurt zoveel mogelijk volgens de procedures, die in de normale luchtvaart gebruikelijk zijn, bij voorkeur ook d.m.v. spraakcommunicatie via het programma "Roger Wilco". Meestal zijn wel controllers actief op Schiphol, vaak ook op Rotterdam en Beek.

Dutch VACC en haar publiek

Op dit moment worden elke maand ook twee Fly-in’s gehouden. Een Fly-in is een evenement, waarbij piloten uit diverse (virtuele) luchthavens in Europa, maar vaak ook van ver daarbuiten (USA, Canada, Zuid Amerika, Australië) naar een luchthaven vliegen of daarvan vertrekken. Halverwege elke maand is er de Schiphol Fly-in. Er zijn dan meerdere controllers actief, naast tower ook approach, departure, ground en radar. Elke eerste woensdag is een regio Fly-in, meer toegespitst op de kleinere Nederlandse vliegvelden. Men probeert daarbij de werkelijk zo dicht mogelijk te benaderen. Zie verder: http://www.dutchvacc.nl/

Dutch Flight Network

Het DFN kan gezien worden als een kleinere, meer relaxte variant op SATCO. Het is een netwerk van momenteel 60 piloten, die het Internet gebruiken om met elkaar te vliegen met FS98, FS2000 of Combat FS, waarbij gebruik wordt gemaakt van de multiplayer-functie. Contact wordt gelegd via de eigen DFN-mailinglist, waarbij één persoon zich opwerpt als de host voor een sessie, al dan niet met ATC-begeleiding.

Dutch Flight Network DFN-demo

De host mailt zijn/haar Internet (IP) adres, zodat anderen op dat adres kunnen inloggen. Degene die als host functioneert kan zijn/haar eigen regels bepalen voor de sessie. Om ook ATC te kunnen gebruiken is het wenselijk FSNavigator te gebruiken, zodat je kunt zien waar iedereen vliegt en op welke hoogte en met welke snelheid. Om alles zo realistisch mogelijk te maken wordt meestal gebruik gemaakt van spraakcommunicatie m.b.v. Roger Wilco.

Zie ook: http://www.dutchflightnetwork.nl/

Virtual Airlines

TradeWind Caribbean Airlines

Zoals altijd was ook TCA weer present. Het heeft dan ook een hoog Nederlands gehalte door haar afstamming van de vroegere FSFAN. TCA is een van de oudste VA’s, opgericht in september 1995, nog in de tijd van de Bulletin Boards en modem-mail, door Rainer Labie. In maart 1966 werd, met 20 piloten, overgestapt naar het Internet, aan het eind van het eerste jaar waren er 100 piloten.

Rainer kon dit keer helaas niet aanwezig kon zijn. Enno Borgsteede en Marcel Ritzema, beide betrokken vanaf het eerste uur, namen zijn taak voortreffelijk waar.

Zoals de naam aangeeft, vliegt TCA vooral in het Caribische gebied, van Miami en Cuba tot Venezuela en Curaçao. De keuze van TCA om in dit gebied te vliegen, was o.a. gebaseerd op de fraaie scenery, die al beschikbaar was voor FS5, eerst als addon, later als onderdeel van de standaard scenery. Maar de keuze had ook te maken met de droom van vele flightsimmers om ooit eens echt te vliegen in dit paradijs. Door piloten en anderen zijn voor TCA ook vele scenery addon’s gemaakt en vliegtuigen in de speciale TCA kleuren.

Inmiddels zijn er afdelingen (hub’s) over de hele wereld, maar de filosofie is dezelfde gebleven: vliegen in een georganiseerde omgeving, samen met anderen maar zonder stress. Meer relaxed dan de andere (ook toen al bestaande) VA’s, die meer de sterk gereglementeerde orde van echte vliegmaatschappijen met rangen en standen en strakke schema’s weerspiegelen. Bij TCA zijn er uiteraard ook lijnvluchten op schema, maar daarnaast charters, postvluchten of avontuurlijke vluchten met een geheel eigen scenario.

Vandaag de dag heeft TCA een aantal van 621 piloten en 20 officials, van over de hele wereld, waaronder 150 uit Zuid America. En is TCA nog steeds de levendige organisatie, waarin veel flightsimmers veel plezier beleven aan hun gezamenlijke hobby. Kijk ook op: http://ourworld.compuserve.com/homepages/tradewind/

Air Umbrella V.A.

AUVA is een relatief jonge opstart (eind 1999), met als doel een vriendelijke VA met toch een behoorlijke dosis realisme. Een nieuwe Nederlandse virtual airline, gebaseerd in de Euregio, met hubs in Nederland (Maastricht), Duitsland (Keulen) en België (Luik, vrachtverkeer). Een charter-divisie is in opbouw.

De beschikbare checkride is vooral bedoeld om een nieuwe piloot inzicht te geven in zijn eigen kunnen en een advies te geven om dat te verbeteren. Een trainingsafdeling om daarbij te helpen is ook in ontwikkeling. Een leuk initiatief, alhoewel men uiteraard de vraag kan stellen of het ook levensvatbaar is naast de vele reeds bestaande alternatieven op dit gebied. Maar het elan van de organisatie lijkt er niet minder om. Nadere informatie op: http://www.airumbrella.com/

Europair V.A.
Een nieuwe, in België (Brussel) gevestigde en hoofdzakelijk in Europa vliegende Virtual Airline met ook een hub in Atlanta. Een voorbeeld van een meer standaard VA met strakke vluchtschema’s. Ook hier de vraag of er voldoende bestaansgrond is en voldoende personeel gevonden zal worden om dit te bemannen en de continuïteit te waarborgen. Zie ook op: http://www.europairva.net/

Europeair Europair


Overige

NL2000 scenery team

Team van scenery ontwerpers, sinds 1999 werkend aan een scenery van Nederland voor FS2000. Na de spetterende demo op het FS-weekend in oktober 2000, gevolgd door de officiële introductie in december, was het niet reëel op deze korte termijn weer zo’n grote klapper van het NL2000 team te verwachten. Wel waren er van hen een paar aardigheden, zoals de reddingsoperatie met een heus schuimtapijt (zie de DFSO demo), Inmiddels beginnen overal aanvullingen op de NL2000 scenery beschikbaar te komen van derden, zoals de Arnhem-omgeving van Frits Tabbe.

Het NL2000-team Het schuimtapijt

Ook het team zelf is bezig met een wezenlijke uitbreiding, waarover echter op de bijeenkomst nog niets werd losgelaten. De officiële release wordt verwacht in juni a.s.. Houdt uw blik dus gericht op de NL2000-website: http://www.nl-2000.com/

Team "Enviro"

Net als vorig jaar waren Rob Visser en René van Dop weer aanwezig voor een demonstratie van hun ENVIRO! programma voor ATC-chatter en import van METAR weergegevens. Dit freeware programma verhoogt de sfeer en realiteitswaarde van de vliegsimulatie en beperkt zich daarbij niet tot MS-FS, maar is b.v. ook geschikt voor Fly!. Reviews van Enviro! ( bij o.a. simFlight, Flightsim en AVSIM) zijn zonder uitzondering positief.

Enviro! en de AVSIM Enviro!-demo

Met de huidige versie 2.1 kunnen naast ATC-chatter ook andere geluiden en b.v. checklists worden afgespeeld. Men kan daarvoor ook zijn eigen checklists met een microfoon opnemen. Het team zelf is bezig het aantal ATC-banken uit te breiden voor een grotere variatie. In ontwikkeling is ook het programma Checklist! voor Fly!, waarmee checklists visueel kunnen worden weergegeven. Een eerste release is gepland voor juni 2001. Zie: http://www.avsim.com/hangar/utils/enviro

Flight Sim Club Almere

De FSC Almere bestaat momenteel uit 3 personen. Deze hebben zich ten doel gesteld een virtuele vliegschool voor FS 2000 op te zetten met als thuisbasis Almere. Gedacht wordt aan een serie van 10 lessen tegen een tarief van ƒ 495, inclusief instructiemateriaal. Het is nog onduidelijk hoe groot de behoefte hieraan is. De werkelijke start is gepland in september 2001, maar men kan zich nu reeds opgeven. Ook te bereiken via e-mail: p.van.royen@freeler.net

Johan en zoon Martijn Cranenburg

Informatie over vliegkaarten, op papier of op CD (Jeppessen). Aandacht voor hun onvolprezen FS95/98/2000 website met veel downloadable bestanden: Informatie, utilities, sceneries, "easter-eggs", etc. Zie verder op hun website: http://www.simtakeoff.com

Bram van der Zwet (en vader)
Net als vorig jaar ook nu weer aanwezig om te laten zien dat (stand-alone) vliegen met FS2000 iets is voor alle leeftijden! E-mail: zwetbram@hotmail.com

Commercieel

Luchtvaart Hobby Shop

De Luchtvaart Hobby Shop, gevestigd in Aalsmeerderbrug dichtbij Schiphol, heeft niet alleen een groot assortiment Flight Simulator artikelen. U vindt daar ook allerlei andere artikelen, die met de luchtvaart te maken hebben, waaronder: piloten-supplies, kaarten, handboeken en leesboeken, calculatoren, bouwplaten, bouwdozen en wat u verder maar kunt bedenken. Alleen al de in de winkel opgestelde cockpit van een echte DC3 is de moeite waard om de shop eens te bezoeken. Zie ook op: http://www.lhshop.nl

FlightBase

Was gespecialiseerd in de verkoop van Flight Simulator artikelen. Helaas markeerde dit weekend tegelijk ook het einde van de FlightBase Shop. Voor liefhebbers waren er goede zaken te doen. Ook recente artikelen werden tegen zeer gereduceerde prijs aangeboden. Ook de website is gesloten.

Just Flight en PC Pilot

Op een gecombineerde stand waren ook Mungo Aymatt Leir, directeur van Just Flight en Dermot Stapleton, hoofdredacteur van PC Pilot aanwezig. Just Flight is een in Engeland gevestigd bedrijf dat zich bezig houdt met het (laten) ontwikkelen en marketen van Flight Simulation pakketten. Het is ongeveer een jaar geleden ontstaan uit de voormalige firma "The Associates". Voor Europa wordt o.a. de marketing verzorgd van de producten van LAGO, Flight One, AETI, Phoenix Simulation Software, WILCO e.v.a. Zie ook http://www.justflight.com/

Mungo Aymatt Leir van Just Flight Enrico, thanks for the pictures

PC Pilot is een algemeen Engelstalig magazine over vliegsimulatie, dat nu bijna 2 jaar bestaat en dit weekend haar 10e uitgave presenteerde. Het wordt eveneens uitgegeven door Just Flight. Voor meer informatie kijk op: http://www.pcpilot.net/
 

Jos Grupping
(joscmg@xs4all.nl)


Flight Simulator Geschiedenis