Persbericht over het Nationaal Flight Simulator weekend
op
16 en 17 oktober 1999 in de Aviodome - Schiphol


Op zaterdag 16 oktober 1999 en zondag 17 oktober 1999 vindt in het Nationaal Luchtvaart Museum Aviodome-Schiphol een Nationaal Flight Simulator weekend plaats. Dit evenement wordt georganiseerd door de Vriendenkring van de Aviodome in samenwerking met diverse Flight Simulator organisaties en clubs. Tijdens deze dagen is er van alles te beleven voor het publiek.

Wereldwijd zijn er honderdduizenden liefhebbers die de vliegkunst op een computer beoefenen. Via het internet staan zij ook met elkaar in contact. Velen zijn actief met het maken van "sceneries", vliegtuigen of allerlei hulpprogramma's die het computervliegen nog realistischer maken. Op dit Flight Simulatorweekend zal een overzicht gegeven worden wat er zoal mogelijk is. Er zullen o.a. de volgende demonstraties gegeven worden:

verkeersleiding, cockpits met ingebouwde FS-opstelling, nieuwe programma's, civiele vliegtuigen, militaire vliegtuigen, moderne vliegtuigen, historische vliegtuigen, helikopters, navigatie, de "bouw" van vliegtuigen voor FS, de "bouw" van luchthavens voor FS, ontwerpen van cockpitpanelen voor FS, virtuele luchtvaartmaatschappijen, de techniek van FS, de mogelijkheid om officieel te lessen met FS, rol van FS voor kleine luchtvaart.

Microsoft Nederland is bereid gevonden een demonstratie te geven van de nieuwe versie van haar vliegsimulatie programma FS2000 dat dit najaar wordt uitgebracht. Op zondag- morgen vindt er een persconferentie plaats, 's middags kan het publiek een eerste blik werpen op dit programma. Speciaal in relatie tot de beoogde aankoop door de Aviodome van de enige nog vliegende DC-2, is op initiatief van de Vriendenkring een model van dit vliegtuig voor Flight Simulator gecreŽerd, onder de historische naam Uiver.

Naast al deze demonstraties bestaat er voor de bezoekers ook de mogelijkheid om Flight Simulator producten aan te schaffen. Speciale sturen, voetpedalen, joysticks en boeken, maar natuurlijk ook de verschillende soorten software, het is allemaal aanwezig.

Aangezien het evenement plaats vindt in het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome lopen de bezoekers oom door de expositie "90 jaar Vliegende Hollanders". Ook tijdens demonstraties komt de DC-2 Uiver steeds naar voren. De Aviodome doet op dit moment haar best dit unieke vliegtuig voor Nederland aan te kopen.

Het Nationale Flight Simulatorweekend begint zaterdag en zondag om 10:00 uur en duurt tot 17:00 uur. De entree is de normale toegangsprijs van de Aviodome: ft. 12,50 voor volwassenen en ft. 10,00 voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar.

Informatie kunnen belangstellenden krijgen door te bellen met 020-406 8000 of een email te sturen naar fs@aviodome.nl.

Redacties kunnen ons voor aanvullende informatie bereiken op telefoonnummer 020-4068000, per fax: 020-4068001, per email: fs@aviodome.nl of per brief: Vriendenkring Aviodome, Westelijke Randweg 201, 1118 CT Schiphol.